V22__0008_alexandre-debieve-o9TJMZ1BKCw-unsplash

Lærervejledninger til grundskolen på Big Bang-konferencen

Videnskabsår22 sætter på Danmarks største naturfagskonference, Big Bang, fokus på, hvordan naturvidenskab skal hjælpe os til en mere bæredygtig fremtid. På konferencen den 6.-7. april i Odense kan naturfaglige forskere, undervisere på både grundskoler og ungdomsuddannelser og mange flere mødes, netværke og lade sig inspirere af et hav af naturvidenskabelige oplæg.

Big Bang distribuerede Videnskabsår22 1.600 foldere, der henviser til 10 videoer og lærervejledninger og inviterer undervisere til at bruge dem. Videnskabsår22’s medstifter Anja C. Andersen holdt desuden et oplæg om de 10 erkendelser, og vores afhængighed af grundforskning.

De 10 videoer med tilhørende lærervejledninger er produceret af Videnskabsår22 til undervisningsbrug i folkeskolen. I hver video bliver en helt grundlæggende videnskabelig erkendelse præsenteret på en spørgende, nysgerrig måde. Hver erkendelse er baseret på grundforskning, og målet med dem er at udbrede kendskabet til, hvor stor en rolle grundforskning spiller i at opnå FN’s verdensmål for en mere bæredygtig fremtid. Grundforskning er en forskningstilgang, der søger ny viden og bredere forståelse af verden uden et specifikt forskningsmæssigt mål. Produktionen af videoerne, og distributionen af foldere og oplægget på Big Bang er altså i tråd med Videnskabsår22’s hovedmål, som er at formidle vigtigheden af grundforskning.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk