Untitled-12

Andreas Mogensens rummission navngives i Videnskabsår22-samarbejde

Hvad skal navnet være på astronaut Andreas Mogensens mission til rummet? Videnskabsår22 står stolt bag et stort samarbejde om konkurrencen, hvor en kreativ vinder får lov at at vælge navn til Andreas Mogensens mission til Den Internationale Rumstation i 2023.

Vinderen får billetter til Ilan Eshkeris koncert Space Station Earth I august 2022. Eshekri er prisvindende komponist og showskaber og demonstrerer med et show for 10.000 mennesker, der kombinerer musik med eksklusive billeder fra ISS-rumstationen, at fascination af rummet i allerhøjeste grad er i live.

Til koncerten annoncerer Andreas Mogensen sammen med vinderen, hvad navnet på missionen bliver. Direktør for Videnskabsår22 Anja C. Andersen fungerer som vært og faciliterer samtalen.

Samarbejdet mellem European Space Agency, Uddannelses- og forskningsministeriet, Live Nation og Naturvidenskabernes hus er iværksat af Videnskabsår22, der med begivenheden ønsker at sætte fokus på, hvorfor grundforskning er så vigtig for en mere bæredygtig fremtid. Grundforskning er en forskningstilgang, der søger at opnå ny viden om det ukendte snarere end at have et konkret forskningsmål for øje. Grundlæggende forskning er forudsætningen for enhver videnskabelig opdagelse.

En tur i rummet giver gode muligheder for at udføre grundforskningseksperimenter. Her er særlige forhold, der ikke kan genskabes i et laboratorie på jorden og kan vise hvordan fx fysik og kemi fungerer i det ekstreme. På den lange bane vil det føre til en bedre forståelse af verden. Umiddelbart tilfældige forskningsresultater kan senere bidrage til konkrete løsninger på problemer.

Konkurrencen bliver afsluttet den 15. maj, og navnet på Mogensens mission  annonceret til koncerten den 17. august.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk