Folkemøde_webbanner

Debattér videnskab med os på Folkemødet

Deltager du i Folkemødet på Bornholm i Allinge den 16.-19. juni? 

Se her, hvor du kan møde Videnskabsår22 til debat og diskussion om vigtigheden af forskning og videnskab.  Professor Anja C. Andersen, direktør for Videnskabsår22, deltager i en række debatter rundt omkring i Allinge til årets Folkemøde. Kig endelig forbi, hvis du er på Bornholm. 

Du kan sammensætte dit eget Folkemødeprogram lige her, eller sætte kryds ved disse højdepunkter:

Torsdag den 16. juni kl. 20.00

Symposium hos tænketanken DEA: Drømme og visioner for Uddannelsesdanmark. 

Hvilke udfordringer skal vores uddannelser imødegå? Hvad skal vores uddannelser danne og ruste børn og unge til? 

Mød Anja C. Andersenprofessor i astrofysik og planetforskning, Olav Hesseldahl, filosof, bestyrelsesmedlem og stifter af ungdomsbureauet, Lawand Hiwa Namoarbejdsmarkedskommentator på Politiken, selvstændig presserådgiver og underviser og Frederik Vad Nielsen, forhenværende formand for DSU og folketingskandidat for Socialdemokratiet, som udfolder deres visioner for Uddannelsesdanmark.

Vi mødes hos Tænketanken Dea i Galleri Klejns have, Storegade 1 i Allinge. 

NB: Kræver pladsreservation i forvejen. 

Fredag den 17. juni kl. 11.45-12.30

Leverer videnskaben sandheden?

Forskning og videnskab er ikke lig med sandhed. Videnskab er en langt mere kaotisk proces, en evig søgen efter den bedst opnåelige version af sandheden. En debat om videnskabens natur og opfattelsen af videnskabelig viden med professor og epidemiolog Lone Simonsenprofessor i filosofi Klemens Kappel og professor og astrofysiker Anja C. Andersen. Vært: Lone Frank.

Vi mødes på Carlsbergfondets scene, N12, Nørregade 35.

Fredag den 17. juni kl. 13.00-13.30

Hvordan kan åbenhed i forskning understøtte en bæredygtig udvikling af verden?

Professor og astrofysiker Anja C. Andersen og professor og generalsekretær i Videnskabernes Selskab Thomas Sinkjær diskuterer, om åben forskning og vidensdeling sikrer udvikling og innovation for samfundets bedste? Hvordan kan åbenhed i forskning understøtte en bæredygtig udvikling af verden?

Vi mødes på Dagbladet Informations scene, F22.

Fredag den 17. juni kl. 15.30-16.30

Forskning for folket 

Vaccinerne har fået os på den anden side af coronakrisen, og grønne teknologier skal sikre, at vi når klimamålene i 2030. Forskning er fuldstændig afgørende for at løse de store samfundsudfordringer, men hvorfor fylder rammevilkår for forskning så ikke mere i avisspalterne og den politiske dagsorden? Mød Anja C. Andersen, professor og astrofysiker, Niels Bohr Instituttet, Bjarne Corydon, Chefredaktør, Børsen og Majken Schultz, Forkvinde, Carlsbergfondet.

Vi mødes hos Dansk Industri, Brogadescenen, F35.

Lørdag den 18. juni kl. 10.00-10.45

Flere kvinder i STEM: Er rollemodeller vejen frem?

Der er brug for diversitet inden for kompetencer og perspektiver i STEM-fagene, Men kun en tredjedel af de studerende på STEM-uddannelserne er kvinder.  Anja C. Andersen, professor, KU, Henriette Holmegaard, lektor, KU, Marianne Andersen, direktør, High5Girls, og Ristil Emma Skovgaard, studerende, DTU debatterer, hvilken rolle autentiske rollemodeller spiller i forhold til at tiltrække flere piger og unge kvinder til STEM-fagene, og hvordan man selv er en god rollemodel. 

Vi mødes hos Tech på Toppen, ved Folkemødehuset, F29.

Lørdag den 18. juni kl. 14.00-15.00

Naturvidenskab og almendannelse

En debat om, hvordan vi i højere grad får naturvidenskab integreret i børn og unges almene dannelse. 

Paneldeltagere: Professor og astrofysiker Anja C. AndersenHenriette Holmegaard (Københavns Universitet), Mikkel Bohm (Astra), Maiken Lykke Lolck (Naturvidenskabernes Hus), Bente Guldbrandsen(Novo Nordisk Fonden), Agi Csonka (VILLUMFONDEN), Rikke Schmidt Kjærgaard (Videnskabsklubben) og forfatter og hjerneforsker Peter Lund Madsen

Videnskabsklubben står for debatten i samarbejde med Teknologipagten.

Vi mødes i Danchells Debattelt, A38.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk