VæredygtighedsKonference (1)

Konference for en mere bæredygtig verden

Videnskabsår22 er medarrangør af VæredygtighedsKonferencen 2022, der stiller skarpt på, hvordan vi kan være mennesker på en bæredygtig måde.

Vi lever i en tid, hvor mennesket påvirker jorden i højere grad end nogensinde før. Derfor tager Videnskabsår22 stilling til spørgsmålet om, hvordan vi sikrer os, at vores påvirkning ikke skader vores egen fremtid og de organismer, vi lever i symbiose med. Et af initiativerne er VæredygtighedsKonferencen på SDU i Odense.

VæredygtighedsKonferencen har besøg af førende forskere på forskellige områder. Konceptet er, at alle kan engagere sig i workshops og have dialog med oplægsholdere og andre deltagere. Der er fokus på både grundforskning generelt, men også om hvilken grundforskning, der endnu skal til for at nå FN’s Verdensmål og mindske effekten af eksempelvis klimaforandringer. Hvilket samfund vil vi have, og hvad skal vi gøre anderledes, hvis det skal være bedre at være menneske i fremtiden?

Videnskabsår22’s direktør, professor Anja C. Andersen, bidrog med et oplæg om videnskab og grundforsknings rolle i FN’s verdensmål. Både oplægget og konferencens formål ligger direkte i tråd med Videnskabsår22s fokus på vores afhængighed af grundforskningsindsatser. VæredygtighedsKonferencens ærinde var inspirere alle – den enkelte såvel som uddannelsesinstitutioner og meningsdannere – og var i anledning af Videnskabsår22s gratis at deltage i for de over 200 deltagere.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk