kronprins_07052018_0647_1

Protektor

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har takket ja til at være protektor for Videnskabsår22, og vi er taknemmelige for den opbakning til videnskab og forskning, som Kronprinsen på denne måde udtrykker.

Kongehuset skriver i den anledning på deres hjemmeside:

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har sagt ja til at blive protektor for Videnskabsår22, som har det overordnede formål at formidle videnskabens betydning for både børn og voksne i hele 2022.

FN har udnævnt 2022 til “International Year of Basic Science and Development”, og det danske Videnskabsår22 er i tråd med FN’s målsætning og idegrundlag. Derudover tager det danske videnskabsår sit udgangspunkt i de visioner, som Niels Bohr havde for fysikken, naturvidenskaben og det globale samarbejde. I 2022 er det nemlig 100 år siden, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik.

Videnskabsår22 bliver markeret året igennem med en række arrangementer i hele landet, blandt andet med fejringen af Niels Bohr Institutets 100-års jubilæum samt med TV2’s julekalender “Kometernes Jul”. Som protektor vil Kronprinsen deltage i flere begivenheder.

Kronprinsen er fotograferet af Stine Heilmann. Portræt øverst af Franne Voigt.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk