Vincent-Hendricks-e1652798558162_scale

Gymnasieelever får videnskab til morgensamling

Videnskabsår22 vil sammen med Danske Gymnasier vække gymnasieelevers nysgerrighed på videnskabens forunderlige natur med 23 videoer under navnet Videnskab er…
Astrofysiker Anja C. Andersen

I hver video fortæller en passioneret forsker på tre minutter om et emne. Forskeren dykker ned i emnet på en spørgende måde, der skal give eleverne blod på tanden og lyst til at stille spørgsmål og vide mere. Professor i filosofi Vincent Hendricks fortæller eksempelvis om det videnskabelige i at stille spørgsmål til verden, astrofysiker Anja C. Andersen taler om universets udvikling, og skuespiller Lotte Andersen om interessen for videnskab og lysten til at lære nyt. Emnerne spænder vidt og bredt, men inden for rammen at den nysgerrige, spørgende tilgang og lyst til blive klogere er drivkraft for videnskab.

Tilgangen ligger direkte i forlængelse af Videnskabsår22’s fokus på vores afhængighed af grundforskning – en forskningstilgang, der søger ny viden og bredere forståelse af verden uden et specifikt forskningsmæssigt mål.

Videnskabsår22 har produceret Videnskab er… med det formål at inspirere gymnasieelever til at stille spørgsmål til deres verden. På den måde sætter Videnskabsår22 fokus på grundforskning hos gymnasieelever – den unge del af befolkningen, som er Danmarks fremtid. Det er en del af indsatsen for at overbevise både ledere og borgere – i dette tilfælde de unge – om hvor afhængige vi er af grundforskning for en mere bæredygtig fremtid.

Direktør for Videnskabsår22 Anja C. Andersen præsenterede videoerne på Gefion Gymnasium den 28. april 2022 til en morgensamling for alle Gymnasiets ca. 1200 elever.

Videoerne bliver vist til gymnasiers morgensamlinger og kan også bruges til at starte samtale om de enkelte emner i undervisningen.

Danske Gymnasier opfordrer lærere til at bruge materialet i deres nyhedsbrev, Nyt fra sekretariatet i uge 10.


Del denne side

Seneste nyheder

Luk