Rasmus-Laurvig---heartland18eskesven-10

Del glæden ved at forstå verden på Heartland Festival

Lørdag den 4. juni kl. 12.00 er grundforskning temaet for samtalen ‘Om tilfældets magi’ på kulturfestivallen Heartland Festival på Egeskov Slot på Fyn.

Lyt med, når professorerne Anja C. Andersen og Mikkel Vedby Rasmussen diskuterer, hvorfor lykketræf og pludselige indfald baner vejen for en stadig større forståelse af naturens hemmeligheder og menneskets bevidsthed og bevæggrunde.  

Hør eksempler på hvordan grundforskning bliver til, når tilsyneladende tilfældigt opdagede indsigter bliver til afgørende innovation i en nørdet og begejstret samtale om, hvorfor hverken natur- eller samfundsvidenskaberne kan udvikle sig uden, at vi bruger både tid og ressourcer på at jage det udefinerbare magiske. 

Astrofysiker Anja C. Andersen er en af Danmarks mest populære forskningsformidlere og professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi ved Niels Bohr Instituttet. Hun har vundet et utal af priser for sin passionerede og medrivende formidling af videnskab i bøger til både børn og voksne, foredrag og medieoptrædender. Anja C. Andersens egen forskning går ud på at kortlægge, hvordan støv dannes i universet, og hvilken indflydelse det har for planetdannelse og stjerneudvikling. 


Professor i statskundskab Mikkel Vedby Rasmussen er ekspert i international politik og dekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har stået i spidsen for forskningen på Dansk Institut for Militære Studier og Center for Militære Studier og har i årevis bidraget til sikkerhedsdebatten med bøger og artikler om krig og konflikt, fred og fredsskabelse. 


Samtalens moderator er Mickey Gjerris, teolog og ph.d. i bioetik, lektor ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, forfatter og tidligere medlem af Det Etiske Råd. 

Læs mere om Heartland Festival her.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk