vildvilderevidenskabtop

Indskolingselever får videnskab på deres skolemælk

Indskolingselever i folkeskolen får videnskab til frokosten i et samarbejde mellem Videnskabsår22 og Dansk Skolemælk.

Dansk Skolemælk udgiver i en kampagne 30 forskellige klistermærker på mælkekartonerne. De tager alle udgangspunkt i en af de 10 naturvidenskabelige erkendelser. Hvert klistermærke viser en sjov fact om en videnskabelig opfindelse, der blandt andet inkluderer Inge Lehmanns opdagelse af jordens faste kerne og Charles Darwin, der opdagede, at vi er i familie med aber. Hver erkendelse er baseret på grundforskning – en forskningstilgang, der søger ny viden og bredere forståelse af verden uden et specifikt forskningsmæssigt mål.

Kampagnen er målrettet indskolingen og vil vise elever, at verdens store opdagelser er gjort ved at finde på og stille spørgsmål – og i grundforskningens tegn, at det ofte kan være helt tilfældige opdagelser, der får en stor betydning for verden.

Projektet er en del af Videnskabsår22’s fokus på vores afhængighed af grundforskningen for at opnå FN’s verdensmål. Gennem indsatsen med skolemælk kommer videnskab allerede på tapetet hos indskolingselever – den unge del af befolkningen, som er Danmarks fremtid.

Klistermærkerne fungerer som samleobjekt, og skaber et konkurrenceelement, der engagerer eleverne til at forsøge at samle flest muligt. Kampagnen slutter med en konkurrence.

Videnskabsår22 har stillet ekspertise til rådighed og er garant for den faglige korrekthed på klistermærkerne. Konkurrencepræmien er et møde skuespiller Shireen Rasool, der tidligere har medvirket i andre Videnskabsår22-aktiviteter – bl.a. Kometernes jul og Universet udenom. Videnskabsår22 har formidlet kontakten mellem Rasool og Dansk Skolemælk.

Kampagnen løber fra august til december 2022.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk