Kønsdiversitet i forskning

Symposium i Videnskabernes Selskab den 21. november

Kvinder i forskning avancerer langsommere i deres forskningskarriere og har større sandsynlighed for at forlade forskningsverdenen end deres mandlige kolleger. Kønsdiversitet kan være forbundet med gavnlige faktorer for forskningen, men hvad hæmmer, og hvad fremmer diversitet? Der er ingen enkel løsning på, hvordan man lykkes med diversitetsfremmende tiltag, men erfaringerne er mange. 

Repræsentanter fra universiteter, Danmarks Frie Forskningsfond, Novo Nordisk Fonden, VILLUM FONDEN og Tænketanken DEA gør status og præsenterer konkrete tiltag, der er iværksat for at understøtte flere kvinder i akademia og reflekterer over, hvad effekten har været af tiltagene.

Mød Anja C. Andersen, professor og direktør for Videnskabsår22, Susanne Ditlevsen, vicepræsident for Videnskabernes Selskab og professor,  Jeppe Wohlert, programleder for forskning og innovation fra DEA, Lone Gram, professor og bestyrelsesmedlem i Danmarks Frie Forskningsfond, Eva Sophia Myers, leder af Gender Equality Team på Syddansk Universitet, Thomas Bjørnholm, professor og forskningsdirektør fra Villum Fonden, og Lene Oddershede,professor og Senior Vice President, Natural & Technical Sciences fra Novo Nordisk Fonden. Symposiet modereres af Louise Drivsholm.

Arrangementet er et samarbejde mellem Videnskabsår22 og Videnskabernes Selskab. 

Læs mere her:

Videnskabernes Selskab

Science Report

Del denne side

Seneste nyheder

Luk