forksernefortaeller

Matematik og Videnskab

Galileo Galilei har udtalt at: ”Naturens store bog er skrevet i matematikkens sprog, og i dette sprog er bogstaverne trekanter, cirkler og andre geometriske figurer … uden dette sprog ville man vandre i en dunkel labyrint.”


Danmarks Matematiklærerforening har ønsket at medvirke i Videnskabsår22. I denne anledning afholdes Matematikkens Dag med temaet matematik og videnskab torsdag den 17. november 2022, og Matematiklærerforeningen har udarbejdet bogen Matematik og Videnskab. Et gennemgående træk i bogen er en undersøgende tilgang til alle dele af temaet.
I materialet i denne bog er der flere muligheder for at bruge god matematik til at tælle, beregne og illustrere, hvordan noget er eller kunne blive hos jer, i Danmark eller ude i verden.

Der er masser af matematiske redskaber, eleverne kan lære at anvende. Der er masser af muligheder for at lære om den verden, vi lever i. Måske kan eleverne selv finde på noget, der kan hjælpe til at nå lidt længere ad vejen til en fredeligere og mere bæredygtig verden. Gerne med matematikken som hjælpeværktøj.

Du kan hente en pdf af bogen her.

Hvis du foretrækker den fysiske version af bogen til Matematikkens Dag, kan den købes her.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk