Skærmbillede 2023-03-02 kl. 10.40.03

Sigurd fortæller om naturvidenskaben

I forbindelse med Videnskabsår22, tog Sigurd Barrett initiativ til ”Sigurd fortæller om naturvidenskab”. Det er et multimedieprojekt, som har til formål at udbrede den almene kendskab til naturvidenskab hos børn, unge og voksne. Projektet realiseres som en række delprojekter, da vi ønsker at nå målgruppen de steder, de færdes, nemlig på nettet, i kulturlivet, i dagtilbud, i skolen samt i familien.

  1. Sigurd Barrett udgiver bogen ”Sigurd fortæller om naturvidenskab”. Bogen er en grundbog for børn og voksne i naturvidenskab. Den vil på en bred og folkelig måde behandle de eksakte videnskaber og deres historie, bl.a. astronomi, fysik, biologi, kemi, geologi, medicin og atomfysik. Der er også udkommet en sangbog og en aktivitets bog.
  2. Sideløbende er der produceret der 17 film, som kan bruges hjemme og i skoler og i børnehaver. Filmene skal kunne streames og downloades gratis af alle. Filmene er baseret på bogens kapitler, og hver film introducerer et hjørne af naturvidenskaben, hver med en tilhørende sang om temaet.
  3. Desuden produceres der en formidlende teaterkoncert, ”Sigurd fortæller om Naturvidenskab”. Teaterkoncerten spilles 100 gange på skoler og biblioteker samt i teaterforeninger og kulturhuse. Forestillingen sætter skarpt fokus på naturvidenskaben i en nutidig kontekst: Hvad ved vi? Hvad tror vi? Hvordan virker den verden, vi lever i, og hvad kan vi gøre for at udvikle os og passe bedre på hinanden og verden? I forestillingen møder vi bl.a. Tycho Brahe, Darwin, Kopernikus, Ørsted og Niels Bohr.
  4. Vi har endvidere udviklet et brætspil, hvor børn kan ”spille sig vej” gennem naturviden-skaben, opdage fysiske love, opdage verden, udfordre hinandens viden etc.

Læs mere om projektet her.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk