Untitled-13

Bloom-talk om fremtiden for forskning i universet

Videnskabsår22 præsenterer sammen med videnskabsfestivalen Bloom Festival en talk med en af astrofysikkens største stjerner, astrofysiker Jocelyn Bell Burnell, og Videnskabsår22’s direktør, astrofysiker Anja C. Andersen. Det foregår på festivalens sidste dag søndag den 29. maj i Søndermarken i København.

Jocelyn Bell Burnell satte med sin opdagelse af den første pulsar – et af de mest ekstreme ting i rummet – astrofysikken på tapetet som en af de vigtigste veje til at studere de naturlove, der styrer universet. Burnell og Andersen vil i en talk på Bloom Festival gå i dialog om fremtiden for videnskab om universet, og hvilke erkendelser, forskningen mangler at gøre.

Bloom er en tre-dages festival for formidling af videnskab og natur.

Temaet er en del af Videnskabsår22’s indsats for at sætte fokus på vigtigheden af grundforskning – en forskningstilgang, der søger at opnå ny viden om det ukendte snarere end at have et konkret forskningsmål for øje.

Astrofysik er grundforskning i sin reneste form. Her undersøger forskere noget, som vi ikke kan måle på og røre ved, men kun forsøge at blive klogere på gennem endeløse studier. Helt særlige forhold i rummet gør, at vi kan teste fysik, kemi og matematik på måder, der aldrig er mulige på jorden. En bedre forståelse af verdens sammenhænge kan opnås i rummet, og umiddelbart tilfældige forskningsresultater kan i det lange løb bidrage til konkrete løsninger på problemer. Burnell og Andersens talk finder sted søndag den 29. maj 2022 kl  11.15-12.00 på Bloom Festival i Søndermarken i København.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk