podcast

Videnskab fra Vilde Hjerner: Nørdet videnskabspodcast for alle

Hvad finder Danmarks bedste forskere svar på – lige nu? Hvor og hvordan leder de egentligt? Og hvad betyder deres opdagelser for både menneskehedens fremtid og din hverdag? Det giver en ny podcast, der kommer til verden i et samarbejde mellem Videnskabsår22 og Podimo, sit bud på.

Kom helt tæt på de største danske forskere fra en bred vifte af felter, når de begejstret indvier lytterne i, hvad de er ved at opdage lige nu. Mød blandt andre Eske Willerslev (evolutionsbiologi), Lone Simonsen (epidemiologi), Svend Brinkmann (psykologi), Anja Boisen (nanoteknologi), Merete Nordentoft (psykiatri), Kristian Cedervall Lauta (retsvidenskab), Noemi Katznelson (ungdomskultur), Johan Olsen (biologi), Vincent F. Hendricks (filosofi) og mange flere.

Lyt med, når værterne – astrofysiker Anja C. Andersen og journalist Mikkel Frey Damgaard – hver uge taler med en ny forsker om den videnskab, de er allermest optaget af lige nu, og det, de håber på at påvirke med deres opdagelser. Podcasten VIDENSKAB FRA VILDE HJERNER har premiere fredag den 2. september 2022 på Podimo og alle podcasttjenester. 

”I hver eneste podcast deler vi eksempler på, hvordan danske stjerneforskere søger svar på de vildeste spørgsmål og får deres anekdoter om, hvordan tilsyneladende tilfældigt opdagede indsigter bliver til afgørende innovation,” forklarer Anja C. Andersen. 

Alle kan lytte til vores nørdede og passionerede podcast, som dybest set handler om, at menneskeheden kun kan udvikle sig, hvis vi bruger både tid og ressourcer på at stille nysgerrige spørgsmål. Og være åben for temmeligt overraskende svar …,” slutter Anja C. Andersen. 

Podcasten VIDENSKAB FRA VILDE HJERNER bliver til i et samarbejde mellem Podimo og Videnskabsår22 – en formidlingskampagne, Anja C. Andersen står i spidsen for, og som engagerer danske børn, unge og voksne i vigtigheden af grundforskning og videnskab. Podcasten bliver frit tilgængelig for alle. Hos Podimo ser man frem til at bringe denne podcastserie ud til lytterne. Indholdschef hos Podimo Nikolaj Koppel fortæller:

”Vi er enormt stolte over samarbejdet med Videnskabsår22. I en tid med store globale udfordringer spiller videnskaben en fuldstændig afgørende rolle, hvis vi skal gøre os håb om en bæredygtig udvikling af liv på vores planet. En podcastserie kan selvfølgelig aldrig redde verden, men med så kompetente stemmer, som der er tale om her, kan den være med til at højne vores indsigt og sprede budskabet.”

Pressemeddelelse fra WeDoCommunication den 30. august 2022

Lyt til Videnskab fra vilde hjerner

Del denne side

Seneste nyheder

Luk