_media_yf2bmb0z_videnskab-1480x6063

Videnskab til alle på Danmarks biblioteker

Videnskabsår22 vil gøre familier i hele Danmark forundrede og interesserede i videnskab og forskning gennem et samarbejde med Danmarks Biblioteksforening og samtlige af foreningens biblioteker.

150 biblioteker fordelt på 70 kommuner sætter fokus på videnskab med forskelligt læringsmateriale i ugerne 16-20. Videnskabsår22 har faciliteret workshops og idégenerering fra begyndelsen, udviklet et idékatalog og produceret PR-materiale til bibliotekerne. Samarbejdet er en forlængelse af forskningens døgn – en landsdækkende festival, der hylder Videnskab og sætter fokus på forskning. Blandt andre Forskningsministeriet, TV2 og CPH:DOX ønsker sammen med Videnskabsår22 at brede kendskabet til, hvor vigtig grundforskning er ud i hele Danmark.

Videnskabsår22 har stort fokus på, hvordan Grundforskning er altafgørende for en mere bæredygtig fremtid. Her er forsking ikke drevet af et specifikt mål, men er teoretisk baseret i et forsøg på at opnå mest mulig viden om det ukendte. Samarbejdet med Danmarks Biblioteksforening er en del af den indsats, der her gennem bibliotekerne bringer videnskab ud overalt – dette tiltag er en unik måde også at nå uden for universitetsbyerne på.

Den 4. maj holder direktør for Videnskabsår22 Anja C. Andersen et oplæg om vigtigheden af grundforskning for alle biblioteker i Danmarks Biblioteksforening.

https://www.tv2nord.dk/hjoerring/elever-fra-hjoerring-har-bygget-en-transportabel-vindmoelle

Del denne side

Seneste nyheder

Luk