Videnskabsfestival i Rundetaarn

Rundetaarn markerer Videnskabsår22 med tre uger i rummets tegn, hvor kosmos, lys og lyd indtager tårnets Bibliotekssal. RUM Videnskabsfestival byder først på en opdagelsesrejse til vores kosmiske nabo planet Mars og siden transformeres rummet i Bibliotekssalen af kunstværket Contra. Gennem en række talks, udstilling og musik udforskes rummet mellem kunst og videnskab.

Planeten Mars er centrum for første del af videnskabsfestivalen. I samarbejde med astrofysiker Tina Ibsen vises en miniudstilling om vores kosmiske nabo, som i disse år er genstand for store forskningsprojekter og gemmer på hemmeligheder, som videnskaben prøver at afdække.

I anden del af festivalen bliver kunst forenet med videnskab i lysinstallationen Contra. Værket er skabt af kunstnerkollektivet Vertigo og består af ren fotonenergi, altså de små energipakker af elektromagnetisk stråling, som lys består af. Skabt ud af lys og røg fremkommer et foranderligt, arkitektonisk objekt i rummet, som publikum både kan beskue udefra og træde ind i.

Videnskabsår22 er medvært på festivalen, der blandt andet med sit fokus på astronomi spiller ind i vores mission om at udbrede kendskabet til vigtigheden af grundforskning. En bedre forståelse af verdens sammenhænge kan opnås i rummet, og umiddelbart tilfældige forskningsresultater kan i det lange løb bidrage til konkrete løsninger på problemer.

RUM Videnskabsfestival finder sted fra 27. august til 18. september.

Del denne side

Seneste nyheder

Luk